Prevencia vzniku erektilnej dysfunkcie

26.01.2013 17:27

 

Prevencia vzniku erektilnej dysfunkcie

    Určite každý muž si praje byť schopný bez problémov dosiahnuť a udržať dostatočne tvrdú erekciu vždy keď sa to od neho očakáva. Vzniku erektilnej dysfunkcie (opakovanej neschopnosti dosiahnuť erekciu) môžete najjednoduchšie zabrániť dodržiavaním zásad zdravého životného štýlu a zvládnutím pretrvávajúcich zdravotných problémov. Ak sa už na erektilnú dysfunkciu liečite, dodržaním nasledujúcich rád sa výsledky liečby dostavia omnoho skôr.
 
 

S pomocou lekára zvládnite svoje chronické ochorenia

    Diabetes (cukrovka), ochorenia srdca, ochorenia obličiek a iné dlhotrvajúce ochorenia nabúravajú správne fungovanie spúšťacieho a udržiavacieho mechanizmu erekcie. Preto je dôležité mať tieto ochorenia stále pod kontrolou – samozrejme pod odborným lekársky dohľadom.
 

Vyraďte lieky, ktoré môžu vyvolať erektilnú dysfunkciu

    Spolu so svojim ošetrujúcim lekárom si prejdite všetky lieky, ktoré momentálne užívate. Vyselektujte tie, ktoré môžu potenciálne vyvolávať erektilnú dysfunkciu a spýtajte sa na alternatívny liek. Lieky na predpis dodržiavajte poďla pokynov lekára. Bez prvotnej konzultácie s lekárom nikdy svojvoľne neprestávajte liek užívať ani si nemeňte dávkovanie lieku na .
 

Zbavte sa stresu doma či v práci

    Stres spôsobuje napätie, ktoré zabraňuje uvoľneniu svalov v komorách penisu, čo bráni prítoku krvi do komôr penisu.
 

Pri pocitoch úzkosti alebo depresii vyhľadajte odbornú pomoc 

    Pocity úzkosti (najčastešie strach zo sexuálneho zlyhania), podobne ako dlhodobé vystavovanie sa stresu, v mozgu znižujú produkciu neurotransmitterov, ktoré sú súčasťou jedného z prvých krokov spúšťacieho mechanizmu erekcie. Depresie navyše znižujú libido.
 

Prestaňte fajčiť a obmedzte konzumáciu alkoholu

    Tabakové exhaláty a alkohol spôsobujú ztenšovanie a kôrnatenie ciev, čím sa znižuje ich priechodnosť a schopnosť prekrvenia tkanív je obmedzená.
 

Pravidelne cvičte

    Aeróbne aktivity ako behanie, bicyklovanie (no len na ergonomickom sedátku!) alebo plávanie zabezpečia lepšiu cirkuláciu krvi v organizme a tiež posilňujú činnosť srdca.
 

Udržujte si zdravú telesnú hmotnosť

    Nadváha alebo obezita môžu znemožniť dosiahnutie erekcie zbytočným zaťažením kardiovaskulárneho systému napríklad zvýšením hladiny cholesterolu alebo zužovaním ciev a následným zvýšením krvného tlaku.
 

Konzumujte viac ovocia, zeleniny a kvalitných bielkovín a sacharidov

    Telu tak dodáte všetky látky potrebné pre celkové správne fungovanie a teda aj správne fungovanie spúšťacieho a udržiavacieho mechanizmu erekcie.
 
Pokiaľ ste ochotný zaradiť horeuvedené rady do svojho každodenného života, nielen že nikdy neokúsite trpkosť sexuálneho zlyhania, ale budete taktiež zdravšie a dlhšie žiť.

© 2012 kamagrafree.webnode.sk - kamagra predaj

Tvorba web stránok zdarmaWebnode