Príčiny problémov s erekciou

26.01.2013 18:17

 

 

Príčiny problémov s erekciou

 
 

Psychologické faktory

 
    Experti na poruchy erekcie tvrdia, že až u 20% pacientov je porucha erekcie vyvolaná psychologickými faktormi ako stres, úzkosť, pocit viny, depresia, nízke sebavedomie a strach zo sexuálneho zlyhania.
 
Prvé sexuálne zlyhanie môže byť spôsobené náporom v práci a následným stresom. Z fyziologického hľadiska, pre dosiahnutie erekcie sa svaly v penise musia uvoľniť, aby umožnili prúdenie krvi do penisu. Ak je muž pod stresom, svaly sa neuvoľnia a erekciu nedosiahne.
 
K stresu v práci potom pribudne aj strach z opätovného sexuálneho zlyhania. S takto kumulujúcim sa stresom a strachom je dosiahnutie spontánnej erekcie takmer nemožné.
 

Užívanie niektorých liekov

 
    Mnohé bežné lieky môžu ako svoj nežiaduci účinok vyvolať poruchy erekcie. Ide najmä o lieky na krvný tlak, antihistaminiká (proti alergiám), antidepresíva, lieky na upokojenie, lieky na potlačenie chuti do jedla a lieky s látkou cimetidín (na žalúdočné vredy).
 
 

Fajčenie, nadváha a nedostatok pohybu

    
    Životný štýl, ktorý prispieva k vzniku ochorení srdca a cievnych problémov zvyšuje tiež riziko porúch erekcie. Fajčenie, nadváha a vyhýbanie sa cvičeniu a fyzickej námahe sú tiež možnými príčinami porúch erekcie. Konkrétne fajčenie ovplyvňuje prietok krvi v žilách a tepnách a vyvoláva hormonálne anomálie ako nedostatok testosterónu.
 
 

Operácia alebo úraz

 
    Poruchy erekcie môžu byť sprievodným javom operácie alebo úrazu penisu, chrbtice, prostaty, močového mechúra a panvy. Operáciou alebo úrazom môže dôjsť k poškodeniu nervov, hladkých svalov, tepien alebo vláknitého tkaniva penisových komôr. Najvyššie riziko vzniku porúch erekcie hrozí pri radikálnej operácii prostaty alebo močového mechúra.
 
 

Iné ochorenie

 
    Problémy s erekciou môže spôsobiť každé ochorenie alebo stav, pri ktorom dôjde k porušeniu nervov v penise alebo k zhoršeniu prietoku krvi v penise. K poškodeniu nervov, tepien, hladkých svalov a vláknitých tkanív často dochádza v dôsledku ochorení ako cukrovka (diabetes), ochorenia obličiek, chronický alkoholizmus, skleróza multiplex, artérioskleróza (kôrnatenie tepien), cievne a neurologické ochorenia.

© 2012 kamagrafree.webnode.sk - kamagra predaj

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode